onsdag 4. april 2012

Amazing Grace

Det er en ny tid i Dar es Salaam. 
Da vi flyttet inn i det DLGH i Mikocheni ansatte Nina en nabo til å hente og bringe Ludvig på skolen. Isabell er en god venninne og en god nabo, men hun liker ikke å jobbe. 

Da vi kvelden før hennes avreise til Kenya for et par uker siden fikk vite at hun planla å være borte til over påske, fikk Nina bokstavelig talt Hakeslepp. En ny utfordring - Bongo kaster dem etter oss -  men det tok ikke mer enn en dag før Nina var i kontakt med Grace.


Grace har vært hos oss siden forrige mandag. Hun kommer tidlig om morgenen, ordner frokost og lunsj til Ludvig, tar han til skolen, handler, rydder og vasker hus, vasker klær, henter Ludvig og lager middag.

Amazing Grace!


Grace har tatt seg av barn siden vi selv gikk i barnehagen, og når hun sier "your son is my son", mener hun det. Hun er så god mot Ludvig. Og Ludvig liker henne svært godt. Det har aldri vært så rent som det er nå i DLGH og maten hennes er vidunderlig god!

Det er noe uvant for Tone og Nina å ha en hushjelp. Det kan føles ubehagelig å ha en som rydder og vasker etter oss, da det får oss til å føle oss late. Men Grace er stolt av yrket sitt. Og hun sier at hun aldri har hatt bedre arbeidsgivere:)

Livet er godt i Mikocheni nå!

Dagens Luddis: 
Mamma: "Se du har fått stikk."
Ludvig: "Nei, det er bare en kløflekk!"


2 kommentarer:

  1. Så bra at dere har fått Grase. Med din lange reisevei og krevende arbeidsdager synes dette veldig fornuftig, Nina. Så bra at hun bvirkelig synes å ta ansvar og at Ludvig har god omsorg.

    SvarSlett